Farsang van!

Várjuk a farsangi időszakot! És ti? Készülődtök már? 
Saját készítésű jelmez lesz a gyerekeken, vagy készen vásárolt? 
Alább néhány egyszerű és jópofa ötlet, ha előbbi mellett voksolsz! smile hangulatjel

Múmia
Múmia

A múmiához semmi mást nem kell tennünk, mint kifosztani a helyi gyógyszertár fáslikészletét és addig tekerni a gyerekre, amíg az el nem tűnik

"Farsangnak a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszakot nevezzük. Újabb ok a mulatozásra mielőtt még elkezdődne a böjti szezon. A farsanghoz a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik jelentős vallási ünnep, alapvetően az igen gazdag néphagyományokra épül, bár ezek többsége a városi ember számára már jórészt ismeretlen.

A farsang csúcspontja, hagyományos magyar nevén a farsang farka. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is egyben."

Hippi

Ugyancsak nagyon egyszerű és olcsó lehetőség a hippi: ha feltúrjuk a nagyi szekrényét, biztosan kifordul belőle néhány virágmintás blúz egy-két csőnadrággal. Egy kis átalakítás, egy durva napszemüveg, és kész a kis hippi.

Legóemberkék

A mindig vidám figurák felsőtestét is könnyen elkészíthetjük kartondobozból. A fejüket henger formára ragasztott kartonlapból, tetejére sajtosdobozt biggyesztve már csak festenünk kell!

Legó

A legókocka készítése elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig nincs másra szükség, mint hat kerek mackósajtos dobozra és egy olyan nagy kartondobozra, aminek rövidebb oldalába vágunk egy fejnyílást, és a gyerek egész felsőtestét eltakarja. (dobozt bármelyik helyi élelmiszerbolt, üzlet ad, mégpedig szívesen!) A dobozt fessük be kékre, zöldre, pirosra, bármilyenre, ragasszuk rá az azonos színűre festett mackósajtos dobozokat (ezek a legó “bütykei”) két oldalán is vágjunk egy-egy lyukat, hogy a gyerek ki tudja dugni a karját. Kész!